Garantie en defecten

Garantie en defecten

Hier leest u alles over garantie en defecten, we helpen u graag!

Mijn product is defect, wat moet ik doen?

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat uw product na verloop van tijd, of na ontvangst, een defect vertoond. Op uw producten krijgt u in alle gevallen hoe dan ook 12 maanden garantie. Welke fabrikanten extra garantie bieden, of wat u moet doen om van uw garantie gebruik te maken leest u hieronder.

Garantietermijnen

Op al onze producten geven wij een garantie van 12 maanden. Deze garantie geldt naast en onverminderd de wettelijke rechten die u als consument al heeft. Elk bewijs van aankoop, zoals een e-mail bevestiging of factuur, geldt als uw garantiebewijs. Uw garantie gaat in op het moment van levering.

Naast de garantie van 12 maanden die wij standaard bieden, houden verschillende fabrikanten aanvullende garantieperioden aan, deze staan vermeld bij het product.

Garantie tuinkassen

Bij Tuinkassen, Muurkassen, Tuinkamers en Priëlen wordt, bij schade welke ontstaan is onder normale weersomstandigheden en bij een correcte montage volgens de (fabrieks)instructies, 10 jaar garantie gegeven op onderdelen van de constructie waarbij de schade is ontstaan door productie- en/of constructiefouten. De garantie betreft alleen de onderdelen en niet de montage. Deze garantie komt te vervallen indien de kas niet geplaatst is op een fundering geadviseerd en/of geleverd door Noviostores.nl/Tuinkasdirect.nl

Op alle Cederhouten tuin- en muurkassen welke vrij zijn van grondcontact wordt 10 jaar garantie gegeven tegen houtrot.

Op bewegende onderdelen (deurwielen, scharnieren etc.) van Tuinkassen, Muurkassen, Tuinkamers en Priëlen wordt een aflopende garantie van 1 jaar gegeven.

Op de constructie van tunnelkassen, folietunnels, foliekassen, broeikassen en accessoires is een garantie van 2 jaar van toepassing.

Op breuk van glas en/of polycarbonaat en rubberonderdelen wordt geen garantie gegeven.

Op de UV bestendigheid van het tunnelfolie en schermgaas wordt 3 jaar aflopende garantie gegeven. Deze garantie is alleen van toepassing indien het folie of gaas juist is aangebracht. Loszittend gaas en folie kan als zeil werken en door de beweging bij harde wind tegen de spanten schuren. Dit kan de oorzaak zijn tot een vroegtijdige vervanging en valt hiermee buiten de garantie. Deze aflopende garantie is op basis van afschrijving. Voorbeeld: na 1 1/2 jaar vergoeden wij 50% op de aankoop van een nieuwe folie of gaas.

Het recht op garantie/reclame vervalt indien de aangegeven gebruiksaanwijzingen niet of niet naar behoren zijn opgevolgd, de geleverde goederen ondeskundig zijn behandeld c.q. gebruikt of het gebruik van de geleverde goederen niet in overeenstemming is met de wettelijke voorschriften dan wel gebruiksvoorschriften anderszins.

Gebruik maken van uw garantie

Mankeert er iets aan het geleverde artikel? Onze klantenservice helpt u graag verder. Neem contact met ons op om het mankement te verhelpen of een artikel te laten omruilen.

Beschadigingen bij ontvangst

Controleer altijd uw bestelling direct na ontvangst. Zijn alle producten zoals u had verwacht en onbeschadigd? Is er een product niet naar wens, beschadigd of defect? Neem dan direct contact met ons op en wij zorgen voor een snelle oplossing.

Wij stellen het te allen tijde op prijs als u vooraf contact met ons opneemt, alvorens een product aan ons te retourneren.

Meer informatie over producten terugsturen.