Montage & advies

montage en advies

Zelf monteren

Bouwpakket & zelf monteren?


U koopt een bouwpakket geleverd met een montagehandleiding en bouwtekeningen en gaat de kas zelf plaatsen. Lees deze vooraf heel goed door! Zoek bij een glasgedekte kas een locatie ca. 50 cm. uit de muur of schutting. Deze ruimte heeft u nodig bij het beglazen! Voor het plaatsen van een muurkas gelden andere specificaties.

Bij iedere tuinkas, muurkas, tuinkamer, organgerie en prieel wordt een zeer gedetailleerde handleiding meegeleverd. Via e-mail en telefonisch kunnen wij u ook adviseren en voorzien van tips of video's.

Montage door een ervaren vakman?

Indien u op zoek bent naar een monteur voor uw kas neem dan contact met ons op. Wij hebben een aantal ervaren monteurs die wij aanbevelen. Alle afspraken dient u rechtstreeks met de monteur te maken. Wij brengen u graag in contact nadat u uw aankoop heeft gedaan.

Kashoogte
De vermelde goot- en nokhoogten zijn, voor kassen waarbij een fundering optioneel is, de hoogte zonder fundering. Voor kassen welke standaard worden geleverd met fundering zijn de vermelde hoogten inclusief fundering. Een optionele fundering is altijd 12 cm. hoog.

Beglazing & regenpijpen

montage en advies

Glaskeuze?


Per merk is de beglazing van de kassen onderscheidend. De tuindersglas ruiten worden bij alle merken dakpansgewijs gestapeld en met glashaken vastgezet met glasklemmen. Bij alle Halls kassen worden de ruiten veiligheidsglas en het polycarbonaat (kunststof) vastgezet met glasklemmen. Bij alle Eden en Juliana kassen worden de ruiten veiligheidsglas en polycarbonaat vastgezet met fraaie beglazingsstrips. Bij de merken Halls en Eden wordt er bij veiligheidsglas gebruik gemaakt van transparante H-strips om de pasruiten te stapelen. Bij Juliana kassen zijn de ruiten veiligheidsglas altijd uit één stuk. Zie hieronder de schematische weergave.

In uw keuze voor tuinders- of veiligheidsglas is het belangrijk van beide kanten de voordelen te kennen. Glas heeft een dikte van 3 of 4 mm. Hét grote voordeel van tuindersglas is de prijs. Veiligheidsglas is tot 6 keer sterker, eenvoudiger te verwerken en valt bij breuk in duizenden botte deeltjes uiteen. Wat wordt uw keuze?

1. Het type beglazing, evenals het bevestigingsmateriaal kan per kas sterk verschillend zijn.

2. Tuindersglas wordt veelal 'gestapeld' aangebracht. Veiligheidsglas wordt hoofdzakelijk geleverd in lange ruiten waarbij niet dakpansgewijs wordt gestapeld. Zie dan vermelding /1 bij het product.

3. Bij vermelding /1: glasdelen worden met diagonale snijzijde en/of pasruiten worden vaak niet uit een stuk geleverd. Hiervoor maakt u gebruik van zgn. pasruiten en stapelprofielen.

4. Regenpijpsets zijn niet altijd standaard inbegrepen bij de kas en kunnen niet altijd worden toegepast. Zie hiervoor de specificatie per kas.

Beglazing per merk

Fundering & verankering

montage en advies

U start met het plaatsen van de fundering. Voor Halls en Juliana tuinkassen, muurkassen en priëlen is een stalen fundering (optioneel) verkrijgbaar. Bij Eden en cederhouten kassen worden deze gratis meegeleverd. U kunt ervoor kiezen zelf een fundering te maken voor uw kas en bijvoorbeeld de kas op een gemetsteld muurtje te plaatsen. De maten bij de producten zijn indicatief. Op verzoek bieden wij exacte maatvoeringen in mm. aan. 


Wij adviseren de fundering te plaatsen op onderling waterpas gestelde betonbanden. Deze betonbanden worden niet meegeleverd.

Heeft u vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.